~Asmaul Husna~

asmaul husna Pictures, Images and Photos

Tuesday, April 2, 2013

Pereka bentuk Terangung!ALLAH AL-MUSOWWIR (المصور)
YANG PEMBENTUK RUPA MAKHLUK

Allah Al-Musowwir Yang Maha Merekabentuk, merekabentuk alam semesta dan semua             makhluqNya dengan cantik dan sempurna serta     penuh keunikan dan kreatif. Setiap kreativiti       manusia merupakan sifat Allah Al-Musowwir, bukan kehebatan kreativiti dan merekabentuk manusia. Dia mengalirkan sifat Al-Musowwir kepada manusia     sehingga manusia menjadi kreatif dalam             perbuatannya.

Menghayati sifat Al-Musowwir akan melahirkan manusia yang kreatif dalam tindakannya seperti dalam merekabentuk bangunan, mencipta teknik dan kaedah baru yang kreatif dan menghasilkan idea2 baru yang tak pernah difikirkan manusia lain.


Allah Yang menjadikan bumi sebagai tempat penetapan untuk kamu, dan langit sebagai bumbung Yang kukuh binaannya; dan ia membentuk kamu lalu memperelokkan rupa kamu, serta dikurniakan kepada kamu dari benda-benda Yang baik lagi     halal. Yang demikian (kekuasaanNya dan             kemurahanNya) ialah Allah Tuhan kamu; maka nyatalah kelebihan dan kemurahan Allah, Tuhan sekalian alam. (Surah Al-Mukmin : 64)