~Asmaul Husna~

asmaul husna Pictures, Images and Photos

Tuesday, August 26, 2008

Dari mana kamu datang? Kenapa Kamu dicipta? Kemana Akhir kamu?

Salam kasih sayang dan bertemu kembali insan2 yang sedang mencari...Marilah kita merenung sejenak dari mana asal usul kita?

Sesungguhnya kita dulunya tiada, tetapi diadakan dan dicipta oleh Yang Maha Pencipta. Renungi ayat ini semoga kita sedar dari mana asal usul kita...
Sedarkah insan2 sekalian, kita ini tidak kira siapa samada ketua, menteri, raja, doktor, peguam, surirumah, anak2 semuanya berasal dari tanah yang hina yang kita pijak setiap hari. Itulah dia tempat asal kita, yang semua kita akan kembali kesana. Jiwa sesungguhnya sering ingin kembali ketempat asalnya. Nah! insan semua, kita sudah berjumpa jawapan kepada pencarian kita yang pertama..


Semoga dengan berjumpanya jawapan ini, jiwamu akan tenang. Jiwamu mengatakan ya, disitulah tempat asalku, dan aku ingin balik kesana, bersemadi disana kerana melalui kematianlah aku akan dapat berjumpa dengan Tuhanku yang sentiasa mencintai dan melindungiku didunia sehingga keakhirat.


Jiwa yang sudah sedar asalnya dari tanah tidak akan mengenal erti kesombongan, tidak mampu untuk mengaku harta dunia ini miliknya, tidak mampu untuk mendongak kelangit ketika berjalan, dan tidak mampu mengherdik insan2 lain kerana kita semua sama, asal usul kita sama, kita datang dengan tiada apa2.

Semua yang ada bersama kita adalah pemberian dan pinjaman dari Tuhan Yang Maha Pemberi dan akan dipulangkan kembali kepada tuanNya bila sampai masa dan ketika yang kitapun tidak ketahui...

Pengenalan kepada Blog Wanita3i

Assalamualaikum semua wanita, anak2 dan adik2 yang sedang dalam pencarian...

Blog ini direka khas untuk insan yang ingin mencari erti cinta Allah, rindu Allah, kasih dan sayang Allah dan ingin meletakkan cinta Allah di hati dan memerdekakan diri daripada menjadi hamba kepada dunia, hamba kepada nafsu dan hamba kepada manusia.

Semoga sesiapa sahaja yang sudi singgah di blog ini akan dapat kebahagiaan yang dicari-cari, yang dikejar2 dan yang diimpi2kan selama ini.

Pereka blog ini telah dicipta oleh Allah untuk tunduk dan sujud kepadaNya dengan seluruh jiwa dan raga, telah dicipta oleh Allah sebagai khalifahNya dibumi ini untuk memegang tangan insan2 yang gelisah, yang resah dan menderita kepada ketenangan, keheningan dan kebahagian yang berlindung dan bermanja dengan cinta dan kasih Allah yang Maha Memberi Perlindungan, Maha Pencinta dan Maha Pengasih.

Sesungguhnya kasih dan cinta Allah tidak ada bandingannya didunia ini. Kita sering mencari cinta manusia yang sangat rapuh, tidak kekal dan banyak berpura2. Kita sering lupa akan Allah yang sentiasa mendampingi kita, curahkan seluruh cintaNya, perlindunganNya dan kasihanbelasNya kepada kita. Dan kita sering kali lupa untuk mengucapkan Alhamdulillah kepada Nya yang Maha Pemberi Rezeki, Yang Maha Memberi Kesejahteraan.

Marilah insan2 yang sedang tenggelam didalam kegelapan, marilah hulurkan tanganmu untuk kita sama2 menuju ke destinasi yang sangat indah yang akan membuatkan kita lupa kesakitan dan kesusahan didunia yang sangat singkat dan fana' ini.

Wassalam.
Wanita3i